Vacature is vervuld, mocht je interesse hebben solliciteer gerust dan nemen we contact met je op zodra de functie weer vacant wordt.

Wil jij als Bouwkundig adviseur bijdragen aan het succes van bouwprojecten? Ben je graag een belangrijke sparringpartner van architecten, projectontwikkelaars en aannemers? Krijg jij energie wanneer je klanten verder kunt helpen met jouw kennis en ondersteuning? Dan is deze uitdaging bij PH Bouwadvies echt iets voor jou!

PH Bouwadvies is een bouwkundig ingenieursbureau dat adviseert in bouwwet- en regelgeving, brandveiligheid, geluidwering, energie, duurzaam bouwen en milieu. Als Bouwkundig adviseur speel je een belangrijke rol in het succes van diverse bouwprojecten. Van monumentale gebouwen tot nieuwe appartementencomplexen; jij schakelt wekelijks tussen verschillende mooie projecten.

Traineeship bij Ingenieursbureau in Den Bosch

Wat is jouw uitdaging als Bouwkundig adviseur?

Als medior of senior bouwkundig adviseur help je architectenbureaus, projectontwikkelaars en aannemers om hun bouwprojecten succesvol te laten verlopen. Met de inzet van jouw kennis en ervaring op gebied van bouw wet- en regelgeving zorg je dat hun bouwplannen voldoen aan het bouwbesluit. Met jouw adviezen en ondersteuning worden de ontwerpen van de andere partijen beter en verloopt het vergunningsproces soepeler. Je bent voor veel relaties een belangrijke sparringpartner als het gaat om de regelgeving en het bedenken van praktische en goede oplossingen.

Opleidingen brandveiligheid en BENG

Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om te verdiepen in je vak. Leer je graag meer over brandveiligheid? Of wil je deelnemen aan de opleiding BENG? PelserHartman biedt de mogelijkheid om (interne) opleidingen te volgen.

Joost Hartman en Paul Bier delen kennis over de BENG in webinar - PH-Bouwadvies
Paul Bier en Joost Hartman delen hun kennis over de BENG met hun klanten in een webinar.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

 • Je opdrachtgevers adviseren over bouw, wet- en regelgeving, energie efficiënte installaties en bouwkundige ontwerpen.
 • Je doet bouwbesluittoetsingen, maakt BENG-berekeningen, beoordeelt gebouwen op geluidwering, brandveiligheid, stikstofuitstoot en/of maakt 3D daglichtsimulaties. Ervaring met deze toetsingen is gewenst, maar geen vereiste. Binnen deze functie krijg je alle ruimte om je hierin te ontwikkelen.
 • Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in bouw wet- en regelgeving door (interne) opleidingen te volgen.
 • Samen met collega’s op zoek gaan naar inventieve oplossingen wanneer een ontwerp in eerste instantie niet aan de eisen voldoet.
 • Het is mogelijk om je kennis te delen in inspirerende blogposts.
 • Eigen projectadministratie, afspraken en facturatie bijhouden.

Wat heeft PH Bouwadvies jou zoal te bieden?

 • Veelzijdige parttime baan (24-40 uur).
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van (interne) trainingen, cursussen of opleidingen.
 • Alle ruimte om mee te groeien met de organisatie en jezelf verantwoordelijk te maken voor bepaalde projecten of werkzaamheden. PH zet jou graag in je kracht.
 • Een jong en gezellig team van gedreven vakspecialisten, ieder met zijn of haar eigen passie en specialiteit.
 • Goed salaris passend bij jouw kennis en ervaring. 
 • Inspirerende en moderne werkplek in De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch.
 • Thuiswerkmogelijkheden.
 • Diverse leuke borrels, BBQ’s en activiteiten met het team.
 • Iets extra’s in gedachten om fijn te kunnen werken? PH Bouwadvies hoort het graag!
Werken bij PH Bouwadvies

Wie ben jij?

Je werkt nu bijvoorbeeld als bouwkundig tekenaar op een architectenbureau of als werkvoorbereider bij een aannemer. Je hebt een afgeronde MBO of HBO opleiding Bouwkunde. Je weet het overzicht te bewaren. Jij bent op je plek als je samen met de klant tot de beste oplossing komt. Je denkt graag mee over passend advies en gebruikt jouw creativiteit om in te spelen op klantwensen. Jij krijgt er energie van als alle puzzelstukjes in elkaar passen en je het succesvolle eindresultaat ziet. Daarnaast vind je de dynamiek in jouw werk leuk en schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden. Ook ben jij niet bang om regelmatig met klanten te bellen en ze op een professionele manier te helpen.

Je beschikt over:

 • Een afgeronde mbo- of hbo-opleiding richting Bouwkunde;
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring als bouwkundig tekenaar/modelleur, bouwplantoetser, werkvoorbereider, calculator of binnen een ander vakgebied in de bouw;
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • De spreekt, leest en schrijft de Nederlandse taal vloeiend.

Woonplaats

Je woont op maximaal 40 kilometer reizen vanaf ons kantoor aan de Veemarktkade 8 in ‘s-Hertogenbosch.

Waar ga je werken als bouwkundig adviseur?

PH Bouwadvies is onderdeel van PelserHartman Group BV dat bestaat uit PelserHartman 3D measuring solutions en PH Bouwadvies. Het kantoor is gevestigd in De Gruyter Fabriek, het creatief hart van Den Bosch. Je komt te werken in een hechte, innovatieve en energieke bedrijfscultuur. Bij PelserHartman is de organisatie altijd in beweging en wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Benieuwd naar hoe het is om bij PH Bouwadvies te werken?
Lees dan de interviews met een paar van jouw aanstaande collega’s

Lees meer over werken bij PH Group.

Interesse? Leuk, wij leren je graag kennen!

Steamz ondersteunt PelserHartman Group bij het wervings- & selectietraject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij PelserHartman.
Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze dan gerust aan Fleur Slobbe via 06 3026 8379 of [email protected].