Interview met Anass Ben Haddou en Daan van den Heuvel over hun eerste week bij PH Bouwadvies

Een nieuwe baan is altijd even spannend; is de functie wat je ervan verwacht had? Kun je alle nieuwe informatie snel toepassen? Zijn de collega’s wel aardig? Anass Ben Haddou (39) en Daan van den Heuvel (20) startten deze maand als respectievelijk Bouwadviseur en Junior Bouwadviseur bij PH Bouwadvies en na een week bij PH Group is het tijd om poolshoogte te nemen; wat is hun eerste indruk?

Hoe werden jullie welkom geheten bij PH Group?

Anass: “Er hing een briefje op met ‘Welkom Anass en Daan’ en we hebben een rondleiding door het kantoor gekregen waarbij we de aanwezige collega’s hebben ontmoet. Je mag vanwege de corona-maateregelen natuurlijk niemand de hand schudden wat het wel wat afstandelijk maakt, maar tijdens de lunch in de kantine was er genoeg ruimte om met iedereen in gesprek te gaan. Het voelde als een warm welkom.”

Daan: “De werkplek was ook helemaal ingericht. Alles was goed voorbereid en we konden gelijk aan de slag.”

Hoe zijn jullie ingewerkt?

Anass: “Onze manager Paul heeft ons een soort stoomcursus gegeven. Dat begon met een enorme hoeveelheid informatie, maar al snel konden Daan en ik zelf aan de slag met een project. We hebben een twee-onder-een-kapwoning aan het bouwbesluit getoetst, waarbij Daan de rechterwoning voor zijn rekening nam en ik de linker. De woningen zijn geen kopie van elkaar, maar hebben wel veel overeenkomsten waardoor Paul ons gemakkelijk stapsgewijs de benodigde informatie en feedback kon geven.”

Daan: “Het was veel leren, stampen en toepassen. Ik had even het gevoel weer op school te zitten [lacht]. Maar Paul heeft het ons goed uitgelegd en je merkt al snel dat je het beter gaat begrijpen wanneer je er zelf mee aan de slag gaat.”

“We kregen meteen veel vertrouwen”

Anass

Wat is jullie eerste indruk van de sfeer op kantoor?

Daan: “Die is erg goed. De sfeer is luchtig en er is een groot teamgevoel. Je kunt alles vragen en iedereen helpt elkaar. Het komt op mij over als een goede omgeving waar je lekker hard kunt werken. En de tijd vliegt voorbij!”

Anass: “De collega’s gaan open en vriendelijk met elkaar om, maar wel professioneel. Er is tijd om grapjes te maken, maar er wordt serieus gewerkt. Ook viel het me op dat we meteen veel vertrouwen kregen, we werden direct behandeld als volwaardige collega’s. Dat werkt motiverend.
Los van alle informatie die ik deze week kreeg, voelde het helemaal niet als een eerste week. Als ik kijk naar de omgang met de collega’s heb ik het idee dat ik hier al veel langer werk.”

Waar kijk je naar uit binnen je functie bij PH Group?

Daan: “Ik heb zin om vol gas te gaan draaien wanneer de inwerkperiode voorbij is. Als ik meer kennis heb opgedaan, kan ik meer adviezen geven en ook zelf telefoontjes afhandelen. Ik ga graag nog zelfstandiger werken.”

Anass: “Op de lange termijn zou ik verder willen groeien tot specialist in utiliteitsbouw, brandveiligheid en geluid. Ik heb het idee dat als je hier een bepaalde honger hebt om iets te leren, je daarin gestimuleerd wordt. Dat maakt de functie nog leuker.”

Hebben jullie een tip voor nieuwe collega’s die in de toekomst zullen starten bij PH Group?

Daan: “Doe vooral wat je leuk vindt. Als het werk bij je past, komt het wel goed.”

Anass: “Soms kan het lijken alsof de functie veel is en misschien heb je zelfs weleens het idee dat het je boven de pet gaat, maar je wordt goed begeleid. Neem de informatie tot je, laat het bezinken en weet dat je altijd vragen kunt stellen. Je kunt vertrouwen hebben in het bedrijf en de collega’s.”

Meer weten over werken bij PH Group?

Lees hier meer over wat onze afdelingen PH Bouwadvies en PelserHartman precies doen en hoe onze collega’s het ervaren.

Kom jij ons team versterken?

We hebben regelmatig vacatures en maken sowieso altijd graag kennis met gedreven mensen die mee willen bouwen aan ons mooie bedrijf. Hou je van innovatie en uitdaging? Ben je niet bang om de lat hoog te leggen? Stuur jouw (open) sollicitatie met CV naar [email protected].