PH Bouwadvies zoekt altijd enthousiaste bouwkundigen. Heel mooi als je al veel ervaring hebt natuurlijk! We versterken ons team graag met echte senior adviseurs. Ben je pas net afgestudeerd op MBO, HBO of TU ? Ook dan ben je van harte welkom! De beste start maak je namelijk bij een Bouwadviesbureau. Daar leer je snel veel en groei je uit tot een volwaardig en breed bouwkundig adviseur. Deze pagina vertelt over het werk van een bouwadviseur en legt uit wat er zo leuk is aan ons vak. Je vindt informatie over de verschillende functies en vacatures en ook een film die je zeker even moet kijken!

Wat doen wij en waarom is werken bij PH Bouwadvies zo leuk?

Probeer het zelf uit!

Wil je zelf ervaren hoe de sfeer is bij PH Bouwadvies? Kom dan eens kennismaken op ons kantoor in De Gruyter Fabriek in Den Bosch. Kom stage lopen of afstuderen, ga parttime aan de slag of ga bijverdienen tijdens je studie. Dan zie je zelf hoe het is om bij ons te werken.

Vacatures en stageplaatsen

We hebben op dit moment 2 verschillende vacatures en 2 stageplaatsen beschikbaar. Maar natuurlijk mag je ook altijd een open sollicitatie sturen!

Vacature Junior Bouwkundig Adviseur (24-40 uur)

Heb jij de opleiding Bouwkunde afgerond en wil je jezelf ontwikkelen tot volwaardig Bouwkundig adviseur? Lijkt het je leuk om werkervaring op te doen in o.a. bouwbesluit toetsingen, 3D daglicht simulaties maken en BIM modelleren? En werk je graag op een toffe werkplek met leuke collega’s? Dan is deze uitdaging bij PH Group écht iets voor jou!

Vacature Bouwkundig adviseur (24-40 uur)

Wil jij als Bouwkundig adviseur bijdragen aan het succes van bouwprojecten? Ben je graag een belangrijke sparringpartner van architecten, projectontwikkelaars en aannemers? Krijg jij energie wanneer je klanten verder kunt helpen met jouw kennis en ondersteuning? Dan is deze uitdaging bij PH Bouwadvies echt iets voor jou!

Puzzels oplossen en mee-ontwerpen

Als bouwadviseur help je architecten, aannemers en ontwikkelaars verder. Je lost de puzzels op en ontwerpt als het ware mee met de bouwpartijen. Bouwadvieswerk is vooral erg afwisselend en soms een tikkie chaotisch. Maar boven alles vooral heel belangrijk want jouw advies is essentieel voor alle ontwerpende partijen.

Bouwadvies gaat over regeltjes. Is dat niet saai?

Bouwadvies gaat over regeltjes en dat lijkt misschien wel saai. Maar dat is het zeker niet! Het leuke is dat je iedere keer weer nieuwe vraagstukken oplost die leiden tot betere ontwerpen. Dit is best lastig om uit te leggen. Daarom organiseren we bijeenkomsten en workshops, en maken we filmpjes die laten zien hoe het is om bij PH Bouwadvies te werken.

Wat voor soort werk doet de Bouwadviseur?

Ons team is relatief jong en bestaat uit junioren, senioren en onze teamleider Paul Bier. Ze doen bijna allemaal dezelfde soort werkzaamheden, maar dan van verschillende niveaus. Iedereen werkt aan veel verschillende projecten. En juist die afwisseling maakt het werk bijzonder leuk. We toetsen ontwerpen aan het bouwbesluit, maken energieadviezen, BENG-berekeningen, geluidadviezen, brandberekeningen en nog veel meer.

Wat is het verschil met werken bij een architect of aannemer?

Bij PH Bouwadvies werkt je niet, zoals op een architectenbureau of bij een aannemer, lange tijd achter elkaar aan hetzelfde project. Je bent bij ons niet alleen maar aan het tekenen. Bij een architectenbureau of aannemer toetst men steeds minder vaak de ontwerpen. Er worden geen energie-, geluid of brandberekeningen meer gemaakt. En dat maakt het werk op die bureaus natuurlijk wel wat minder interessant. Als werkvoorbereider bij een aannemer werk je vaak continu en lang aan hetzelfde project. En dat geldt ook vaak voor het werk op een architectenbureau. Daar ben je vaak vooral veel wijzigingen aan het doorvoeren. Een groot deel van je werk bestaat dan uit het telkens weer opnieuw aanpassen van de 3D modellen.

Hoe is de werksfeer bij PH Bouwadvies?

PH Bouwadvies is professioneel, maar dan wel op een leuke manier! Iedereen is gemotiveerd, en er wordt hard gewerkt, maar ook veel lol gemaakt. De sfeer is informeel. Alle mensen in ons team hebben veel respect voor elkaar en zijn altijd bereid om elkaar te helpen. Iedereen in ons team heeft veel kennis en dat geeft mogelijkheden om door te leren tijdens je werk. Samenwerken als een hecht team is essentieel, want je kunt het echt niet allemaal in je eentje! Ook concentratie is erg belangrijk. Je doet belangrijk werk, en om goed te kunnen functioneren moet je niet te snel afgeleid zijn.

Wie is de ideale PH-Bouwadviseur?

Onze bouwadviseurs hebben zin om te werken en om beter te worden. Ze weten dat gestructureerd werken essentieel is en kunnen goed communiceren. De adviseurs voeren vaak telefoongesprekken en overleggen met collega’s over de aanpak van de projecten en alle uitdagingen. Goed praten is belangrijk, want samen met collega’s en klanten los je belangrijke puzzels op.

Wat is PelserHartman en hoe zit dat met 3D scannen?

PelserHartman is onze BIM- en 3D scan-club. Samen met PelserHartman vormt PH Bouwadvies 1 team; de PelserHartman Group. Als je werkt bij PH Bouwadvies dan kun je invallen, of een gedeelde baan hebben, bij PelserHartman. Hierdoor wordt je werk heel afwisselend en zit je niet de hele dag achter je computer.