Vacature is vervuld, mocht je interesse hebben solliciteer gerust dan nemen we contact met je op zodra de functie weer vacant wordt.

Heb jij de opleiding Bouwkunde afgerond en wil je jezelf ontwikkelen tot volwaardig Bouwkundig adviseur? Lijkt het je leuk om werkervaring op te doen in o.a. bouwbesluit toetsingen, 3D daglicht simulaties maken en BIM modelleren? En werk je graag op een toffe werkplek met leuke collega’s? Dan is deze uitdaging bij PH Group écht iets voor jou!

PH Bouwadvies

PH Group bestaat uit twee divisies: PelserHartman en PH Bouwadvies. Binnen de divisie PH Bouwadvies toetsen we ontwerpen van architecten en maken we energie-, brand- en geluidsberekeningen. We lopen graag voorop als het gaat om veranderingen in de wetgeving en het adviseren en helpen van onze klanten. Steeds meer architectenbureaus, projectontwikkelaars en aannemers weten ons te vinden, waardoor deze bedrijfstak groeit als kool.

Kantoor PelserHartman Group BV in De Gruyter Fabriek te ‘s-Hertogenbosch

PelserHartman brengt gebouwen in kaart

Binnen PelserHartman brengen we bestaande gebouwen en objecten in kaart. PelserHartman staat bekend om het inmeten van bekende grote projecten door heel Europa. Van het Binnenhof in Den Haag en ZOO Antwerpen tot de Tony’s Chocolonely fabriek in Zaandam en CERN deeltjesversneller in Zwitserland. Dat doen we met high-end laserscanners en maken 3D modellen in Revit en Archicad op basis van pointclouds.

Wat is jouw uitdaging als Junior Bouwkundig Adviseur?

Bij PH Group krijg je als Junior Bouwkundig Adviseur de kans om in de praktijk te ontdekken waar jouw talenten liggen. Je doet werkervaring op en legt daarmee een goede basis voor een veelbelovende carrière in de bouwkunde.

Je wordt klaargestoomd tot volwaardig Bouwkundig Adviseur en start jouw traject binnen de divisie PH Bouwadvies. Hier leer je in de praktijk de ontwerpen en bouwkundige tekeningen van architecten, projectontwikkelaars, en aannemers te analyseren en toetsen op de huidige bouw wet- en regelgeving. Uiteindelijk weet je de juiste adviezen en ondersteuning te geven, waardoor ontwerpen beter worden en het vergunningsproces soepeler verloopt. Je ontwikkelt jezelf in een belangrijke sparringpartner voor relaties als het gaat om de regelgeving en het bedenken van praktische en goede oplossingen.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om binnen PelserHartman ervaring op te doen met 3D scannen en modelleren. Je gaat mee op pad om gebouwen en objecten in te meten met high-end scanapparatuur. En leert 2D tekeningen, 3D modellen en BIM van bestaande gebouwen te maken.

Traineeship bij Ingenieursbureau in Den Bosch

Paul en Stefan doen een opname en een geluidsmeting

Wat worden jouw taken en verantwoordelijkheden?

 • Je leert bouwbesluittoetsingen te doen, BENG-berekeningen en 3D daglichtsimulaties te maken en gebouwen te beoordelen op geluidwering, brandveiligheid, stikstofuitstoot.
 • Je adviseert opdrachtgevers over bouw, wet- en regelgeving, energie efficiënte installaties en bouwkundige ontwerpen.
 • Op locatie gebouwen en objecten inmeten met high-end meet- en scanapparatuur. Je leert 2D tekeningen, 3D modellen en BIM van de bestaande gebouwen te maken.
 • Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in bouw wet- en regelgeving door (interne) opleidingen te volgen.
 • Samen met ervaren collega’s ga je op zoek naar inventieve oplossingen wanneer een ontwerp niet aan de eisen voldoet.
 • Het is mogelijk om je kennis te delen in inspirerende social media- en blogposts.
 • Je houdt eigen projectadministratie, afspraken en facturatie bij.

Bouwadviseur Paul Bier in overleg met de architect

Wat heeft PH Group jou zoal te bieden?

 • Goed salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling (startsalaris tussen € 2.335 en € 2.800).
 • Veelzijdige fulltime of parttime baan (24-40 uur).
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van trainingen, cursussen of opleidingen. Volg bijvoorbeeld een opleiding tot BENG adviseur, modelleren met Revit of Archicad op kosten van PelserHartman. Of doe de interne trainingen ‘3D scanning’ en ‘werken met pointclouds’.
 • Alle ruimte om mee te groeien met de organisatie en jezelf verantwoordelijk te maken voor bepaalde projecten of werkzaamheden. PH Group zet jou graag in je kracht.
 • Eén a twee dagen thuiswerken is mogelijk. PH Group zorgt voor een goede uitgebreide werkplek bij jou thuis.
 • Een mooie werkplek in De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch.
 • Een hecht en gezellig team van gedreven vakspecialisten, ieder met zijn of haar eigen passie en specialiteit.
 • Gezellige borrels, BBQ’s, tripjes etc. met het team!

Wie ben jij?

 • Je hebt een mbo-, hbo- of tu-diploma Bouwkunde.
 • Jij bent enigszins bekend op het gebied wet- en regelgeving in de bouw (bouwbesluit) of zou je daar graag in verdiepen.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Je bent een aanpakker en hebt zin om te werken!
 • De spreekt, leest en schrijft de Nederlandse taal vloeiend.
 • Je woont op maximaal 25 kilometer reizen vanaf ons kantoor aan de Veemarktkade 8 in ‘s-Hertogenbosch.

Waar ga je werken?

PH Bouwadvies is onderdeel van PelserHartman Group BV dat bestaat uit PelserHartman 3D measuring solutions en PH Bouwadvies. De organisatie groeit hard en binnen het vakgebied 3D scanning en modelleren worden we beschouwd als innovatieve marktleider.

Het kantoor is gevestigd in De Gruyter Fabriek, het creatief hart van Den Bosch. Je komt te werken in een hechte, innovatieve en energieke bedrijfscultuur. Bij PelserHartman is de organisatie altijd in beweging en wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over werken bij PH Group.

PH Bouwadvies concentreert zich op bouwadvies, bouwbesluit en het zo efficiënt mogelijk oplossen van complexe bouwkundige puzzels ten behoeve van architecten, projectontwikkelaars en aannemers.

Interne training bij PH Bouwadvies

Interesse? Leuk, wij leren je graag kennen!

Steamz ondersteunt PelserHartman Group bij het wervings- & selectietraject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij PelserHartman.
Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze dan gerust aan Fleur Slobbe via 06 3026 8379 of [email protected].