Ben jij een ervaren modelleur en op zoek naar een afwisselende baan? Werk je graag met een gedreven team aan prestigieuze projecten? En lijkt het modelleren van bijzondere architectuur en complexe detaillering van historische gebouwen jou een mooie uitdaging? Dan is deze functie van BIM Modelleur bij PelserHartman iets voor jou!

Wat is jouw uitdaging als BIM Modelleur?

Binnen PelserHartman brengen we bestaande gebouwen en objecten in kaart. We staan bekend om het inmeten van grote projecten door heel Europa. Van het Binnenhof in Den Haag en ZOO Antwerpen tot de Tony’s Chocolonely fabriek in Zaandam en CERN deeltjesversneller in Zwitserland. Dat doen we met high-end laserscanners. We maken 3D modellen in Revit en Archicad op basis van pointclouds.

Doordat we met name bestaande bouw modelleren zijn de doorlooptijden relatief kort en werk je tegelijkertijd aan verschillende projecten. Onze projecten zijn ook zeer verschillend van aard; we modelleren (historische) gebouwen, industrie plants, boten en zelfs soms archeologische sights. Dit maakt de functie erg afwisselend!

Daarnaast zijn de gebouwen die wij modelleren vaak oud of schots en scheef en gebeurt het regelmatig dat archieftekeningen ontbreken. Het is aan jou als BIM modelleur om dit scherp te analyseren, de juiste keuzes te maken en de afspraken die je hierover maakt consistent toe te passen. Ook bewaak je de planning en controleer je geregeld modellen van jezelf en van anderen. Dit alles met een kwalitatief hoogstaand model als eindresultaat.

Wordt BIM modelleur bij PelserHartman - bekijk hier de vacature.

Wat heeft PH Group jou zoal te bieden?

 • Salaris tussen € 3.000,- en €3.800,-.
 • Veelzijdige fulltime of parttime baan als BIM Modelleur (32-40 uur).
 • Het is mogelijk om af en toe een gebouw in te scannen met geavanceerde apparatuur indien je daar interesse in hebt.
 • Niet maanden of jaren werken aan hetzelfde project, maar veel variatie in projecten.
 • Modelleren van historische gebouwen is door de bijzondere architectuur en detaillering vaak een hele uitdaging.
 • Een mooie werkplek in De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch.
 • Eén a twee dagen thuiswerken is mogelijk. PH Group zorgt voor een goede uitgebreide werkplek bij jou thuis.
 • Een hecht en gezellig team van gedreven vakspecialisten, ieder met zijn of haar eigen passie en specialiteit.
 • Gezellige borrels, BBQ’s, tripjes etc. met het team!
Word jij onze nieuwe collega? Bekijk hier de vacature voor BIM modelleur bij PelserHartman - PH Group.

Wie ben jij?

 • 5+ jaar ervaring als bouwkundige (bijvoorbeeld als Bouwkundig tekenaar, 3D tekenaar, BIM modelleur, ARCHICAD modelleur, Revit modelleur, Technisch ontwerper, Technisch tekenaar).
 • Jij hebt meerdere jaren ervaring met het maken van Revit- of Archicad modellen en BIM.
 • Je kunt modellen maken die voldoen aan de BIM basis ILS, RVB-BIM-norm en de Dutch Revit standaard en je weet hoe je volgens de uitgangspunten van open BIM IFC modellen kunt opzetten.
 • Je hoeft niet aan de hand genomen te worden en kunt zelfstandig modellen maken van grote gebouwen.
 • Je weet hoe je zelf je eigen werk kunt controleren maar kunt ook goede controles uitvoeren op het werk van anderen.

Je hoeft niet noodzakelijk ervaring te hebben met het modelleren op basis van pointclouds. Dat kunnen wij je snel leren.

Waar ga je werken?

PelserHartman is onderdeel van PH Group dat bestaat uit PelserHartman 3D Measuring Solutions en PH Bouwadvies. PH Group is een familiebedrijf zonder ‘echt’ familie te zijn. Wij geloven in kennisdeling, praktische innovatie en duurzaam samenwerken om zo de complexe puzzels van onze klanten op te lossen. Vanuit De Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch doen we waar we goed in zijn zodat we kwaliteit van het hoogste niveau kunnen leveren. Ook vinden wij het belangrijk om ons constant te ontwikkelen. Dat vergt focus, een eigen manier van werken en bijpassende mentaliteit.

Benieuwd naar hoe het is om bij PH Group te werken? Lees dan het interview met onze 3D Scanspecialist en Bouwkundig Tekenaar Berend: “Het modelleren van bestaande bouw is niet saai of simpel”.

Berend: “Het modelleren van bestaande bouw is niet saai of simpel”

Interesse? Leuk, wij leren je graag kennen!

Steamz ondersteunt PelserHartman Group bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij PelserHartman.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze dan gerust aan Bas van Hout via 06 4146 4544 of [email protected].