Ben jij een ervaren BIM-modelleur en klaar voor de volgende stap in je carrière? Zoek je een unieke uitdaging waar je veel kunt leren, samenwerkt met een gedreven team aan prestigieuze projecten, en je fascinatie voor het modelleren van historische gebouwen en complexe objecten met 3D-scans tot leven brengt? Dan is PelserHartman op zoek naar jou!

Ontdek je groeipotentieel bij PelserHartman

Bij PelserHartman bieden we je niet alleen een baan, maar een kans om te groeien en te excelleren in je vakgebied. Als ervaren BIM-modelleur heb je al een solide basis, maar bij ons kun je je ambitie om 3D-modellen te controleren en ons scan2BIM-proces te leiden, verder ontwikkelen. Je start met een training in het modelleren op basis van pointclouds en leert de kneepjes van het vak om samen met klanten en collega’s te werken aan modellen van topkwaliteit.

Word BIM-regisseur van bestaande gebouwen

Eenmaal de basis onder de knie, groei je door tot BIM-regisseur van bestaande gebouwen. Je blijft actief in het modelleren, maar neemt ook een leidende rol in het managen, controleren, en regisseren van projecten. Je wordt de adviseur voor onze klanten op het gebied van BIM en ILS, en speelt een cruciale rol in het opstellen van calculaties en offertes. Samen met je collega’s streef je naar het opzetten van het beste plan, tegen de beste prijs, uitmondend in een perfect uitgevoerd project.

Ben jij klaar om te leren hoe je BIM-processen binnen PelserHartman opzet en coördineert, en om te groeien in een omgeving die je talent erkent en beloont? Dan horen we graag van je! Laat PelserHartman jouw groeipad begeleiden.

Over PelserHartman

PelserHartman is een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het creëren van BIM modellen van bestaande gebouwen met behulp van Revit en Archicad. Met een sterke focus op BIM (Building Information Modelling) streven we ernaar onze projecten naar een hoger niveau te tillen en efficiënter te maken. PelserHartman is op zoek naar een enthousiaste en gedreven BIM modelleur die klaar is voor de volgende stap in zijn of haar carrière.

Word jij onze nieuwe collega? Bekijk hier de vacature voor BIM modelleur bij PelserHartman - PH Group.

Wat je als BIM-modelleur gaat doen

Als BIM modelleur bij PelserHartman breng je bestaande gebouwen en objecten in kaart. Het bedrijf staat bekend om het inmeten van grote projecten door heel Europa. Van het Binnenhof in Den Haag, De Koepel gevangenis in Breda en het Egyptisch museum in Turijn, tot landgoederen, kastelen, kloosters en paleizen. Dat doen ze met high-end 3D laserscanners. PelserHartman maakt 3D-modellen in Revit en Archicad op basis van pointclouds.

Bij PelserHartman krijg jij als ervaren BIM modelleur de kans om verder te leren. Hier groei je door in een regisseursrol en leer je hoe je de BIM processen vormgeeft en coördineert voor bestaande gebouwen. Je hebt een centrale rol binnen het team, waarin je zelf ook mee modelleert en waarbij je samenwerkt met interne/externe modelleurs en projectpartners. Je stelt BIM plannen op en controleert of deze overeenkomen met de informatie leveringsspecificaties van de opdrachtgever. Daarnaast begrijp je de volledige BIM werkwijze en fungeert als schakel tussen de projectleiders en het BIM team.

Doordat PelserHartman met name bestaande bouw modelleert, zijn de doorlooptijden relatief kort en werk je tegelijkertijd aan verschillende projecten. Geen enkel project is hetzelfde, PelserHartman modelleert historische gebouwen, bruggen, sluizen, kantoren, terreinen, installaties en nog veel meer en dat maakt het werk erg afwisselend. Daarnaast zijn de gebouwen vaak schots en scheef en gebeurt het regelmatig dat archieftekeningen ontbreken. Het is dus aan jou als BIM modelleur om dit scherp te analyseren, de juiste keuzes te maken en de afspraken die je hierover maakt consistent toe te passen. Ook bewaak je de planning en controleer je geregeld modellen van jezelf en anderen. Dit alles met een kwalitatief eindresultaat.

Wat biedt PelserHartman jou?

 • Een startsalaris tussen de € 3.200,- en € 4.000,- bruto per maand o.b.v. 40 uur
 • Een dienstverband van 40 of 32 uur bij PelserHartman Groep BV
 • Een functie waarin je veel kunt leren
 • Niet maanden of jaren bezig zijn met hetzelfde project, maar veel afwisseling
 • Het modelleren van prachtige oude en nieuwe panden met een verhaal, dus alles behalve saai werk
 • Een prachtig kantoor in de Gruyter fabriek in Den Bosch
 • Pensioen compensatie bij een vast contract
 • Reiskosten vergoeding

Dit neem je mee

Je kunt zelfstandig werken en bent een BIM modelleur in hart en nieren. Revit heeft geen geheimen meer voor jou, kennis van Archicad is mooi mee genomen en je houdt van afwisseling. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, weet anderen goed te enthousiasmeren en kunt makkelijk overzicht houden. Je kunt schriftelijk en mondeling goed uit de voeten, in zowel Nederlands als Engels.

Daarnaast beschik jij over:

 • Minimaal 2 jaar werkervaring als BIM modelleur
 • Een MBO of HBO bouwkunde opleiding
 • HBO werk en denkniveau

Waar ga je werken?

PelserHartman is onderdeel van PH Group dat bestaat uit PelserHartman 3D Measuring Modelling Monitoring en PH Bouwadvies. PH Group is een familiebedrijf zonder ‘echt’ familie te zijn. Wij geloven in kennisdeling, praktische innovatie en duurzaam samenwerken om zo de complexe puzzels van onze klanten op te lossen. Vanuit De Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch doen ze waar ze goed in zijn zodat ze kwaliteit van het hoogste niveau kunnen leveren. Ook vinden zij het belangrijk om zich constant te ontwikkelen. Dat vergt focus, een eigen manier van werken en bijpassende mentaliteit.

Het onderdeel PelserHartman 3D measuring – modelling – monitoring, brengt gebouwen, installaties en objecten in kaart. Dit ingenieursbureau is specialist in 3D scannen, 3D modelleren, scan2BIM en monitoring. Daarnaast adviseren zij bedrijven op het gebied van meet- en modelleertechnieken. Ze geven trainingen, kennissessies en doen pilotprojecten met mensen die meer willen weten. ‘Knowledge to Build on’ is daarbij het of hun motto.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer direct via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt PelserHartman bij het werving- & selectietraject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij PelserHartman. Voor meer informatie over de vacature en/of organisatie kun je contact opnemen met Bas van Hout via [email protected] of 06 414 645 44. 

Jouw collega’s aan het woord

Roel Neilen

Hij werkt al langer bij PelserHartman dan Joost Hartman; Roel Neilen is een collega van het eerste uur. Hij is projectleider, laserscanspecialist, bouwkundig tekenaar en hij beheert al het materieel en apparatuur. Met Roel duiken we de geschiedenis in; hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld? Wat was voor hem het meest memorabele project ooit? En wat zou hij nog wel eens willen scannen? Lees verder over Roel en zijn werk. Hij werkt al langer bij PelserHartman dan Joost Hartman; Roel Neilen is een collega van het eerste uur. Hij is Project Leider, Laserscan Specialist, Bouwkundig Tekenaar en beheert al het materieel en apparatuur. Met Roel duiken we de geschiedenis in; hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld? Wat was voor hem het meest memorabele project ooit? En wat zou hij nog wel eens willen scannen?

Berend Coppens

Berend Coppens uit Gewande is het levende bewijs dat je binnen PH Group kunt groeien. Hij begon in 2013 als snuffelstagiair en inmiddels krijgt hij de volledige verantwoordelijkheid over bijzondere projecten. In dit openhartige interview geeft hij opheldering over het grootste misverstand over zijn werk en deelt graag waar hij het meest trots op is. Berend Coppens van PelserHartman vertelt over zijn professionele groei, een project waar hij erg trots op is en heldert een misverstand op.

Madeleine van Wakeren

Hoe is het om als een van de weinige vrouwen in een mannenbedrijf als PH Group te werken? Bouwadviseur bij PH Bouwadvies Madeleine van Wakeren vertelt over haar functie, de bedrijfscultuur en de vrouwelijke gespreksonderwerpen die stiekem toch vaak gevoerd worden. Interview met Madeleine van Wakeren van PH Bouwadvies; hoe is het om bij PH Group te werken?  

Een inkijkje in je agenda

 
 
8.30 – 10.00
Controleren van een model van een schoolgebouw in BIMcollab. Je collega’s hebben een model van een schoolgebouw gemaakt en jij controleert het model op ILS en of de stand van zaken matcht met de planning. Je deelt je feedback hierover in de rapportage.
10.00 – 12.30
Modelleren. Je bent in deze tijd zelf aan het modelleren. Op dit moment ben je bezig met het modelleren van een landgoed. Helaas ontbreken de archieftekeningen, dus het is een behoorlijke uitdaging. Je start met het maken van een scheefstand analyse op basis van pointcloud data.
12.30 – 13.00
Lunch. Er wordt met z’n allen geluncht in de kantine.
13:00 – 13:30
Intern werkoverleg. Je hebt een Teams meeting met zowel interne als externe collega’s over het model dat je vanmorgen hebt gecontroleerd. Je bespreekt issues en clashes en overlegt samen hoe ze moeten worden opgelost.
13.30 – 14.00
Je hebt een teamsmeeting met een opdrachtgever over de door jou opgestelde Informatie Leverings Specificatie (ILS) en het BIM protocol en past deze na de meeting aan op de gemaakte afspraken.
14.00 – 17.00
Modelleren. Vanmiddag heb je gelukkig weer tijd om zelf verder te werken aan je landgoed. Alle taken zijn heel leuk, maar het is ook fijn dat je jezelf een middag terug kunt trekken in je huidige project.