Vacature is vervuld, mocht je interesse hebben solliciteer gerust dan nemen we contact met je op zodra de functie weer vacant wordt.

Als 3D scanspecialist werk je zowel binnen als buiten!

Beschik jij over ruimtelijk inzicht, heb je nieuwe software snel onder de knie en lijkt het je leuk om aan de slag te gaan in de wereld van 3D laserscanning en pointclouds? Vind je het een uitdaging om met diverse soorten meetapparatuur aan de slag te gaan en om de data die daaruit voortkomt uit te werken? En lijkt het je tof om zelfstandig van A t/m Z objecten in kaart te brengen op verschillende (inter)nationale locaties? Dan heeft PelserHartman een leuke job voor je: 3D Laserscanspecialist! Na het volgen van een interne opleiding ga je volledig zelfstandig aan de slag. Doorgroeien is bij ons vanzelfsprekend.

Even voorstellen: PelserHartman 3D measuring – modelling – monitoring

PelserHartman brengt gebouwen, installaties en objecten in kaart. Ons ingenieursbureau is specialist in 3D scannen, 3D modelleren, scan2BIM en monitoring. Daarnaast adviseren wij bedrijven op het gebied van meet- en modelleertechnieken. We geven trainingen, kennissessies en doen pilotprojecten met mensen die meer willen weten. ‘Knowledge to Build on’ is daarbij het motto. Door ruim 22 jaar ervaring, baanbrekende innovaties en bijzondere projecten waaronder bijvoorbeeld het Binnenhof in Den Haag zijn wij dé autoriteit op het gebied van 3D laserscannen in Nederland.

Opleiding tot 3D laserscanspecialist

Ben jij de geschikte collega? Dan volg je op onze kosten een interne opleiding landmeetkunde & 3D laserscanning. Je krijgt alle tools & trainingen om volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Daarnaast doorloop je een traject om te leren hoe je de meetdata verwerkt tot geregistreerde pointclouds.

scanoperator PelserHartmanScanoperator Sander voor ons project De Nieuwe kerk in Delft

Wat is jouw uitdaging als 3D Laserscanspecialist?

Als 3D scanspecialist ga je op plekken aan de slag waar je anders misschien niet zo snel zou komen! Ook al heb je misschien al wel relevante werkervaring met total stations en GPS, toch begin je met een meerdaagse interne cursus. Na die opleiding ga je zelfstandig bezig met het inmeten van bestaande gebouwen, installaties, schepen, archeologie, objecten en terreinen. Dit doe je op locatie met diverse soorten 3D laserscanners en andere meetapparatuur. De metingen die je met de 3D scanners maakt, vormen de basis voor de uitwerking van vele technische projecten. Je werkt dus nauwkeurig en controleert je eigen werk.

Naast het maken van een goed scanplan, voordat je begint met het 3D scannen op locatie, bestaan je werkzaamheden uit het verwerken van 3D laserscandata tot een 3D model van miljoenen meetpunten; de geregistreerde pointcloud. De pointcloud wordt vervolgens aangeleverd aan opdrachtgevers of aan collega’s die op basis van de pointcloud een 2D tekening of 3D model maken. Je verwerkt ook zelf de pointclouds tot 3D viewers, orthofoto’s en deformatiekaarten. Dit wordt je geleerd met behulp van specialistische laserscandatasoftware (Leica Cyclone).

Wat heeft PelserHartman jou zoal te bieden?

Naast volop uitdaging en afwisseling biedt PelserHartman jou een baan met doorgroeimogelijkheden die je deels zelf kunt bepalen. We starten met een volledige meerdaagse interne opleiding. Er bestaat namelijk geen ‘officiële opleiding’ voor 3D laserscanning. Deze opleiding krijg je cadeau van PelserHartman! Zodra je de fijne kneepjes van het 3D laserscanning-vak onder de knie hebt, kan je zelfstandig op pad naar gave locaties. Wil je daarna verder leren om zelf je eigen projecten te managen? Dat kan! PelserHartman motiveert mensen zoveel mogelijk om hun eigen projecten volledig zelfstandig te organiseren. Je werkzaamheden kunnen grofweg opgedeeld worden in buitenwerk en binnenwerk. Gemiddeld ben 50% van de tijd buiten op locatie aan het inmeten. De rest van de tijd zit je op kantoor om de inmeetdata (de scans) te verwerken tot geregistreerde pointclouds.

Daarnaast:

  • een goed salaris; €2600 – €3500 op basis van 40 uur;
  • een toffe uitdaging van 24 of 40 uur binnen een leuk en innovatief bedrijf;
  • bijzondere projecten door heel Nederland & België (en daarbuiten): van een museum in Groningen tot archeologische opgravingen in Maastricht, in kloosters, dierentuinen en aan de grachten van Amsterdam;
  • een unieke combinatie van veld- (scannen) en kantoorwerk (voorbereiding en uitwerking);
  • gedegen inwerktraject en interne op leiding;
  • een hecht en gezellig team van gedreven vakspecialisten, ieder met zijn of haar eigen passie en specialiteit;
  • je start je dag vanuit je mooie werkplek bij De Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch;
  • diverse gezellige borrels, BBQ’s en andere activiteiten met het team!

Doorgroeien?

Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en zou je graag projecten van A (intake met de klant) tot Z (oplevering, evaluatie en facturatie) oppakken en afronden? Dan zijn er mogelijkheden om al snel door te groeien naar de rol van projectleider. Omdat PelserHartman ook andere mensen leert meten en scannen, is er ook altijd behoefte aan trainers. Het is dus ook mogelijk om je takenpakket hiermee uit te breiden en laserscaninstructeur te worden.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig aangelegd en vindt het een uitdaging je te verdiepen in de wereld van 3D Laserscanning als 3D laserscanspecialist. Een bouwkundige vooropleiding of affiniteit met bouwkunde zien wij als een extra pluspunt. Daarnaast zou het fijn zijn als je ervaring hebt met een CAD pakket, dan pik je het een stuk sneller op. Dat geldt ook voor het vak landmeten. Het zou heel mooi zijn als je al een landmeetkundige bent, of relevante werkervaring hebt opgedaan binnen dit vakgebied. Misschien kun je al werken met total station of GPS, of heb je zelfs al een tijdje gewerkt met 3D laserscanners?

Structuur is iets dat jij van nature weet aan te brengen en je bent in staat binnen gestelde regels en protocollen te bewegen. De apparatuur waarmee je werkt is kostbaar, maar daar weet jij goed en verantwoordelijk mee om te gaan. Natuurlijk werk je heel precies en zet je alles op alles om de perfecte inmeting en pointcloud te krijgen.

Hebben klanten vragen, dan sta je ze graag te woord en zorg je er eventueel voor dat ze bij de juiste collega’s in de organisatie van PelserHartman terecht komen.

Scannen is een sport

Naast ruimtelijk inzicht en relevante werkervaring, ben je scherp, fit en gezond. Want als je op locatie werkzaam bent maak je de nodige meters met apparatuur en materieel. Omdat de projecten overal in Nederland zijn, komt het regelmatig voor dat je – op je de scandagen – werkt buiten de reguliere kantoortijden. Idealiter woon je in de regio Den Bosch zodat je vroeg kan starten om bijvoorbeeld de files voor te zijn als je naar Amsterdam rijdt. Uiteraard staat daar iets tegenover en kun je als je vroeg bent gestart ook weer eerder naar huis ;). Je werkt vanuit het kantoor in Den Bosch op de dagen dat je de data verwerkt.

Waar ga je werken als 3D laserscanspecialist?

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten, industrie, installaties, archeologie en boten. Ze meten en modelleren zelf en begeleiden bedrijven die willen starten met 3D laserscanning, tekenen met pointclouds en BIM.

Om opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen, is PelserHartman altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in 3D meet- en tekentechnologie. We groeien hard en worden binnen het (relatief nieuwe) vakgebied beschouwd als innovatieve marktleider.

Het kantoor is gevestigd in De Gruyter Fabriek, het creatief hart van Den Bosch. De bedrijfscultuur van PH Group is hecht, innovatief en energiek.

Een dag uit het leven van een scanoperator

De scanspecialist is de helft van de tijd buiten aan het werk in de functie van scanoperator. Om jou een goed beeld te geven van het werk van de scanoperator hebben we een blog gemaakt waarin onze collega Sander uitlegt wat zijn vak inhoud. Lees de blog van Sander.

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Steamz ondersteunt PelserHartman bij het werving & selectie traject. Een geschikte (3D laserscanspecialist) kandidaat komt direct in dienst bij PelserHartman. Steamz is geen detachering- of uitzendbureau. Voor sollicitaties en vragen over de vacature kun je terecht bij Fleur Kusters via [email protected] of 06 1825 8832