Ben jij een aanstormend talent en ben je enthousiast om je carrière in de bouw te beginnen bij een veelzijdig ingenieursbureau? Of ben je toe aan een carrière switch en gemotiveerd om je te verdiepen in de praktijk van de meetkunde en/of het bouwadvies? Dan is een traineeship bij PH Group iets voor jou.

Leer onze organisatie goed kennen en word in 1 tot 1,5 jaar door middel van interne- en externe trainingen opgeleid voor een functie binnen PelserHartman of PH Bouwadvies. Er zijn vele mogelijkheden binnen ons traineeship, we kijken graag naar wat goed past bij jouw persoonlijke ambities en kwaliteiten.

Wie zijn wij?

PH Group bestaat uit twee divisies: PelserHartman en PH Bouwadvies. Binnen PelserHartman brengen we bestaande gebouwen en objecten in kaart. PelserHartman staat bekend om het inmeten van bekende grote projecten door heel Europa. Van het Binnenhof in Den Haag en ZOO Antwerpen tot de Tony’s Chocolonely fabriek in Zaandam en CERN deeltjesversneller in Zwitserland. Dat doen we met high-end laserscanners. We maken 3D modellen in Revit en Archicad op basis van pointclouds.

Binnen de divisie PH Bouwadvies toetsen we ontwerpen van architecten en maken we energie-, brand- en geluidsberekeningen. We lopen graag voorop als het gaat om veranderingen in de wetgeving en het adviseren en helpen van onze klanten. Steeds meer architectenbureaus, projectontwikkelaars en aannemers weten ons te vinden, waardoor deze bedrijfstak groeit als kool.

Wat houdt een traineeship bij PH Group in?

De exacte invulling van het traineeship is afhankelijk van je achtergrond en wensen, maar in de basis zijn er drie richtingen:

1. Traineeship 3D Scanning & Modelleren

Dompel je onder in de wereld van het 3D meten, registreren en modelleren. Binnen dit programma volg je een interne training 3D meten en laserscanning en meet je samen met onze ervaren Laserscan Operators gebouwen en objecten in.

Vervolgens leren onze 3D scandataspecialisten hoe je de pointclouds registreert en doe je hier zelf ervaring mee op.

De laatste stap in het proces is het modelleren. Om dit onder de knie te krijgen, volg je een externe opleiding Revit of Archicad, waarna onze ervaren modelleurs je helpen om dit in de praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van het vak in teamverband waarbij je samen 3D modellen maakt van bestaande gebouwen, installaties, boten, etc.

Natuurlijk hoef je niet alle genoemde onderdelen en trainingen te volgen. We maken een plan op maat dat past bij jouw ambities en de functie die je zou willen hebben bij PelserHartman.

Met het Traineeship 3D Scanning en Modelleren word je opgeleid tot één van de volgende functies binnen PelserHartman:

 • Laser Scan Operator
 • Registrator
 • 3D Laserscan Specialist
 • 3D Laserscan Specialist en Bouwkundig Tekenaar (Modelleur)
 • Revit / Archicad Modelleur (en controleur)
 • Project Leider*

*Het traineeship vormt een mooie basis voor de functie van Project Leider en je kunt hier naartoe groeien door één van de andere functies een aantal jaren succesvol te vervullen.

2. Traineeship Bouwadvies

Ontwikkel je tot gedegen bouwkundig adviseur met ons Traineeship Bouwadvies. Binnen dit programma pas je de theorie uit je studie toe en leer je met bouwbesluittoetsingen, BENG-berekeningen, toetsen op het gebied van geluidwering, brandveiligheid of stikstofuitstoot en 3D daglichtsimulaties of ontwerpen aan de laatste wet- en regelgeving voldoen.

Samen met je ervaren collega’s bedenk je creatieve oplossingen voor bouwtechnische problemen of een clash tussen ontwerp en de wetgeving. Zo ontwikkel je je tot een belangrijke sparringpartner voor architecten, aannemers en project ontwikkelaars.

Met het Traineeship Bouwadvies word je opgeleid tot één van de volgende functies binnen PH Bouwadvies:

 • Bouwkundig Adviseur
 • Bouwkundig Adviseur / BENG Adviseur Woningbouw of Utiliteitsbouw*

*Om BENG advies te kunnen geven is een externe opleiding nodig, deze kan eventueel na het Traineeship worden gevolgd.

3. Traineeship combinatietraject

Weet je nog niet precíes waar je talenten liggen? Volg dan ons combi-traject. In dit programma leer zowel PelserHartman als PH Bouwadvies goed kennen en maak je de basis van het scannen, registreren, modelleren én bouwadvies eigen.

Je doet in beide disciplines relevante werkervaring op zodat je na 1 tot 1,5 jaar een goed onderbouwde keuze kunt maken voor een volgende stap in je carrière.

Voor wie is het traineeship bij PH Group?

Gedreven bouwkundigen met verschillende opleidingsniveaus zijn welkom om deel te nemen aan ons trainee-programma. Afgestudeerden of duaal studenten van de volgende opleidingen komen in aanmerking:

 • MBO Middenkader Functionaris bouw/architectuur niveau BOL4
 • HBO Bouwkunde
 • TU Bouwkunde

Ben je enthousiast over het werk van PH Group, maar heb je een andere opleiding gevolgd of werk je in een ander vakgebied? Dan ben je ook welkom om te solliciteren. Wellicht zijn er mogelijkheden voor een interne opleiding die jouw carrière switch mogelijk maakt.

Wat heeft PH Group jou zoal te bieden?

 • Goed salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling.
 • Veelzijdige fulltime of parttime baan (24-40 uur).
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van trainingen, cursussen of opleidingen.
 • Alle ruimte om mee te groeien met de organisatie en jezelf verantwoordelijk te maken voor bepaalde projecten of werkzaamheden. PH Group zet jou graag in je kracht.
 • Eén a twee dagen thuiswerken is mogelijk. PH Group zorgt voor een goede uitgebreide werkplek bij jou thuis.
 • Een mooie werkplek in De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch.
 • Een hecht en gezellig team van gedreven vakspecialisten, ieder met zijn of haar eigen passie en specialiteit.
 • Gezellige borrels, BBQ’s, tripjes etc. met het team!

Het verhaal van Berend

Berend Coppens begon in 2013 als snuffelstagiair bij PelserHartman en ontwikkelde zich tot 3D Scanspecialist en Bouwkundig Tekenaar. Inmiddels krijgt hij de volledige verantwoordelijkheid over bijzondere projecten. Lees hier zijn verhaal.

Interesse? Leuk, wij leren je graag kennen!

Stuur een motivatiebrief en CV naar [email protected] onder vermelding van ‘Sollicitatie Traineeship’. Wij kijken uit naar je reactie!