Ben je bouwkundig tekenaar en wil je Revit-modelleur worden? Dan kunnen wij jou misschien een mooie kans bieden. We zoeken een gedreven bouwkundige met, bij voorkeur, enkele jaren werkervaring bij een architecten- of tekenbureau. Heb je een goede werkmentaliteit en wil je veel leren? Dan horen we graag van jou! 

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Wij maken van jou een Revit modelleur

Als bouwkundig tekenaar zul je 3D scans van bestaande gebouwen uitwerken tot 3D modellen, visualisaties en simulaties. Steeds meer van onze projecten worden uitgewerkt in Revit en steeds vaker maken wij hoogstaande BIM modellen. Heb je geen ervaring met het modelleerprogramma Revit? Geen probleem, wij maken van jou graag een Revit modelleur. We maken een plan en een regeling op maat waarbij we investeren in de juiste opleiding en trainingen.

Bouwkundig tekenaar voor BIM

PelserHartman werkt op interessante en bekende projecten door het hele land en ook regelmatig in het buitenland. Je werkt in een team van vakspecialisten die gebouwen inscannen en uittekenen. Om een goede bouwkundig tekenaar of modelleur te worden, is het belangrijk dat je 3D laserscanning goed begrijpt.  Je begint bij ons daarom met een aantal trainingen m.b.t. 3D scanning. Je verwerkt vervolgens de pointclouds zelf tot eenvoudige of zeer complexe 3D modellen en BIM modellen. Dit gebeurt met specialistische laserscandatasoftware en diverse tekenpakketten, waaronder Revit.

Modelleren met pointclouds in Revit

Als bouwkundig tekenaar voor BIM bij bestaande gebouwen gebruik je de 3D scan als een nauwkeurige onderlegger. 3D scanning is een nieuw, innovatief vakgebied dat essentieel is voor succesvol BIM’men. Een officiële opleiding voor het modelleren met pointclouds bestaat nog niet, dus we verwachten ook niet dat je dat al kunt. Op ons kantoor te ’s-Hertogenbosch werken we met een team van mensen die veel weten van 3D laserscanning en 3D modelleren. Van hen leer je alles wat je moet weten om als bouwkundig tekenaar zelfstandig projecten uit te voeren. Jouw technische achtergrond en opleiding zijn daarbij heel veel waard.

Over PelserHartman

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten, industrie, installaties, archeologie en boten. We meten en modelleren zelf en begeleiden bedrijven die willen starten met 3D laserscanning, tekenen met pointclouds en BIM. We zijn altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in 3D meet- en tekentechnologie, om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen. PelserHartman groeit hard en we worden binnen ons (relatief nieuwe) vakgebied beschouwd als innovatieve marktleider.

Persoonskenmerken vacature bouwkundig tekenaar

PelserHartman werkt met specialistische apparatuur en software, voorname klanten en een hecht team van specialisten. Daarom vinden wij voor deze vacature bouwkundig tekenaar de persoonlijke kenmerken belangrijker dan je modelleer-ervaring.

  • Je wijkt niet af van regels en protocollen.
  • Je bent scherp, voorzichtig en leergierig.
  • Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook een goede teamspeler.
  • Je bezit goede communicatieve vaardigheden.
  • Je bent integer.
  • Je woont in de regio van ‘s-Hertogenbosch

Onze voorkeur

Ons team bestaat uit gedreven teamspelers. Dat klinkt als een standaardverhaal, maar in ons innovatieve werkveld moeten we blind op elkaar en elkaars werk kunnen vertrouwen. De meeste fouten in de bouw zijn te herleiden tot meetfouten of foutieve verwerking van de meetgegevens. Met BIM en 3D scanning vertrouwen alle partijen op de bouw op onze meetdata. Deze móet dus foutloos zijn. Daarvoor moet onze onderlinge communicatie ook foutloos zijn.
Wij hechten erg veel waarde aan flexibiliteit, omdat ons werk nooit standaard is. We hebben de voorkeur voor mensen die ook wel eens ‘even extra gas willen geven’. De projecten waar je op ingezet wordt, zijn van zo’n kaliber dat deze flexibiliteit essentieel is.

Arbeidsvoorwaarden

De functie kan worden ingevuld in een full-time of een part-time dienstverband. Bij goed functioneren kan dit dienstverband worden verlengd of worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. We zijn een loyale werkgever en hechten veel waarde aan een lang dienstverband met onze werknemers. We bieden je graag mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in jouw vak als bouwkundig tekenaar. We vinden het belangrijk dat deze ontwikkeling zich aansluit bij jouw talent en interesses.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse in deze vacature bouwkundig tekenaar en pointcloudregistrator? Neem dan snel contact met ons op. We zijn een informele organisatie en beantwoorden jouw vragen graag. Je kunt ook een brief met jouw motivatie en CV per email sturen naar [email protected].