Vacature is vervuld, mocht je interesse hebben solliciteer gerust dan nemen we contact met je op zodra de functie weer vacant wordt.

Ben jij een MBO- of HBO bouwkundige die houdt van afwisseling en zowel energie krijgt van het opstellen van weldoordachte adviezen achter de computer, alsook graag op locatie werkt? Wil je het toetsen van ontwerpen afwisselen met het inmeten van gebouwen met laserscanners? Dan is deze unieke combi-baan bij PH Group iets voor jou.

Het beste van twee werelden

PH Group bestaat uit twee divisies: PH Bouwadvies en PelserHartman. Binnen PH Bouwadvies toetsen we ontwerpen van architecten en maken we energie-, brand- en geluidsberekeningen. We lopen graag voorop als het gaat om veranderingen in de wetgeving en het informeren van onze klanten. Steeds meer architectenbureaus, projectontwikkelaars en aannemers weten ons te vinden, waardoor deze bedrijfstak groeit als kool. Binnen de divisie PelserHartman brengen we bestaande gebouwen en objecten in kaart. PelserHartman staat in Nederland bekend om het inmeten van dé grotere projecten. Dat doen we met high-end laserscanners en maken 3D modellen in Revit en Archicad op basis van pointclouds.

PelserHartman bracht o.a. de Nieuwe Kerk in Delft in kaart

Wat is jouw uitdaging als bouwkundig tekenaar en adviseur?

Als bouwkundig tekenaar en adviseur help je architectenbureaus, projectontwikkelaars en aannemers om hun bouwprojecten succesvol te laten verlopen. De ene keer door met een berekening te toetsen of een ontwerp voldoet aan de laatste wet- en regelgeving, de andere keer door een creatieve oplossing te bedenken voor een bouwtechnisch probleem of een clash tussen ontwerp en de wetgeving. Met jouw adviezen en ondersteuning worden de ontwerpen van onze opdrachtgevers beter en verloopt het vergunningsproces soepeler. Je bent voor veel relaties een belangrijke sparringpartner als het gaat om de regelgeving en het bedenken van praktische en goede oplossingen.

Vind jij het ook een mooie uitdaging om naast je rol als bouwadviseur af en toe een gebouw in te meten met 3D laserscanners? Deze combinatie-functie biedt hier ruimte voor omdat je binnen PH Group projecten kunt doen voor twee verschillende afdelingen.

Werken bij PH Bouwadvies
Overleg van team PH Bouwadvies

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

 • Je adviseert opdrachtgevers over bouw, wet- en regelgeving, energie efficiënte installaties en bouwkundige ontwerpen.
 • Je doet bouwbesluittoetsingen, maakt BENG-berekeningen, beoordeelt gebouwen op geluidwering, brandveiligheid, stikstofuitstoot en/of maakt 3D daglichtsimulaties. Ervaring met deze toetsingen is gewenst, maar geen vereiste. Binnen deze functie krijg je alle ruimte om je hierin te ontwikkelen.
 • Je meet op locatie gebouwen en objecten in met high-end meet- en scanapparatuur. Je maakt 2D tekeningen, 3D modellen en BIM van de bestaande gebouwen.
 • Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in bouw wet- en regelgeving door (interne) opleidingen te volgen.
 • Je gaat samen met collega’s op zoek naar inventieve oplossingen wanneer een ontwerp in eerste instantie niet aan de eisen voldoet.
 • Het is mogelijk om je kennis te delen in inspirerende blogposts.
 • Je houdt eigen projectadministratie, afspraken en facturatie bij.

Voordelen van werken bij PH Group

 • Veelzijdige fulltime of parttime baan (32-40 uur).
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van trainingen, cursussen of opleidingen. Bijvoorbeeld een opleiding tot BENG adviseur, modelleren met Revit of Archicad op kosten van PelserHartman. Ook kun je interne trainingen 3D scanning en werken met pointclouds volgen.
 • Goed salaris. Natuurlijk heel erg afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Ben je schoolverlater dan zal je starten op +/- €2.500. Meerdere jaren relevante werkervaring kan +/- €3.500 opleveren.
 • Eén a twee dagen thuiswerken is mogelijk bij deze combi-baan. PH zorgt voor een goede uitgebreide werkplek bij jou thuis.
 • Een mooie werkplek in De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch.
 • Een hecht en gezellig team van gedreven vakspecialisten, ieder met zijn of haar eigen passie en specialiteit.
 • Gezellige borrels, BBQ’s, tripjes etc. met het team!
Joost Hartman en Paul Bier na afloop van BENG webinar - PH Bouwadvies
Cheers! Paul Bier en Joost Hartman toasten op het succesvolle BENG webinar dat zij net gegeven hebben.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een goede bouwkundige met een aantal jaren ervaring die de opleiding MBO- of HBO bouwkunde succesvol heeft afgerond. De specifieke vaardigheden op het gebied van BENG-berekeningen, geluidwering, brandveiligheid en stikstof kunnen binnen deze functie geleerd worden middels interne en externe opleidingen en trainingen.

Daarnaast vinden wij het hebben van het juiste ‘karakter’ en werkhouding heel belangrijk. Bij PH werken we vaak aan complexe en belangrijke projecten. Scherp en geconcentreerd kunnen werken is daarbij een absolute ‘must-have’. Structuur is iets dat jij van nature weet aan te brengen en je bent in staat binnen gestelde regels en protocollen te bewegen.

Hebben klanten vragen, dan sta je ze graag te woord en zorg je er eventueel voor dat ze bij de juiste personen terechtkomen. Voor jou is het dan ook een leuke uitdaging om met veel verschillende mensen op de meest uiteenlopende projecten te werken.

Waar ga je werken?

PelserHartman Group BV bestaat uit PelserHartman 3D measuring solutions en PH Bouwadvies. De organisatie groeit hard en binnen het vakgebied 3D scanning en modelleren worden we beschouwd als innovatieve marktleider.

Het kantoor is gevestigd in De Gruyter Fabriek, het creatief hart van Den Bosch. Je komt te werken in een hechte, innovatieve en energieke bedrijfscultuur. Bij PelserHartman is de organisatie altijd in beweging en wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over werken bij PH Group.

Interesse? Leuk, wij leren je graag kennen!

Steamz ondersteunt PelserHartman Group bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij PelserHartman.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze dan gerust aan Bas van Hout via 06 4146 4544 of [email protected].