Ben je afgestudeerd bouwkundige en op zoek naar een baan met toekomst in een innovatief bedrijf? Zoek je naar vacatures bouwkundig tekenaar regio Den Bosch? Kun je werken met pakketten als AutoCAD of Revit? Ben je geïnteresseerd in BIM en 3D scanning? Heb je een goede werkmentaliteit en wil je veel leren? Dan horen we graag van jou! Bij ons kun je veel leren en jezelf ontwikkelen tot een vakspecialist.

Als bouwkundig tekenaar zul je 3D scans van bestaande gebouwen uitwerken tot 3D modellen, 2D tekeningen, visualisaties en simulaties. Dit is vaak nodig bij verbouwing of herbestemming van gebouwen. PelserHartman werkt op interessante en bekende projecten door het hele land en ook regelmatig in het buitenland. Je werkt in een team van vakspecialisten die gebouwen inscannen en uittekenen. Om een goede bouwkundig tekenaar of modelleur te worden, is het belangrijk dat je 3D laserscanning goed begrijpt.  Je begint bij ons daarom met een aantal trainingen m.b.t. 3D scanning en het verwerken van ruwe scandata naar geregistreerde pointclouds. Je verwerkt vervolgens de pointclouds zelf tot eenvoudige of zeer complexe 2D tekeningen en 3D modellen. Dit gebeurt met specialistische laserscandatasoftware en diverse tekenpakketten, waaronder Autocad en Revit.

Bouwkundig tekenaar voor BIM

Als bouwkundig tekenaar voor BIM bij bestaande gebouwen gebruik je de 3D scan als een nauwkeurige onderlegger. 3D scanning is een nieuw, innovatief vakgebied dat essentieel is voor succesvol BIM’men. Een officiële opleiding voor 3D laserscanning bestaat nog niet, dus we verwachten ook niet dat je dat al kunt. Op ons kantoor te ’s-Hertogenbosch werken we met een team van mensen die veel weten van 3D laserscanning en 3D modelleren. Van hen leer je alles wat je moet weten om als bouwkundig tekenaar zelfstandig projecten uit te voeren. Jouw technische achtergrond en opleiding zijn daarbij heel veel waard. Deze vacature is geschikt voor zowel schoolverlaters als personen met wat meer ervaring.

kantoor pelserhartman Gruyterfabriek Den Bosch

Over PelserHartman

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten, industrie, installaties, archeologie en boten. We meten en modelleren zelf en begeleiden bedrijven die willen starten met 3D laserscanning, tekenen met pointclouds en BIM. We zijn altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in 3D meet- en tekentechnologie, om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen. PelserHartman groeit hard en we worden binnen ons (relatief nieuwe) vakgebied beschouwd als innovatieve marktleider.

Interne opleiding 3D laserscanning

Als je leergierig bent, ben je bij ons aan het juiste adres. Er bestaat nog geen formele opleiding voor ons specialisme. Je krijgt daarom een volledige interne opleiding 3D laserscanning. Nadat je het praktijkgedeelte onder de knie hebt, zullen we je begeleiden in jouw groei richting zelfstandig bouwkundig tekenaar en pointcloudregistrator (het verwerken van ruwe scandata tot geregistreerde pointclouds).

Persoonskenmerken vacature bouwkundig tekenaar

PelserHartman werkt met specialistische apparatuur en software, voorname klanten en een hecht team van specialisten. Daarom vinden wij voor deze vacature bouwkundig tekenaar de persoonlijke kenmerken belangrijker dan je opleiding en werkervaring.

  • Je wijkt niet af van regels en protocollen en hebt een hoog acceptatieniveau.
  • Je bent normaal representatief gekleed.
  • Je bent scherp, voorzichtig en leergierig.
  • Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook een goede teamspeler.
  • Je bezit goede communicatieve vaardigheden.
  • Je bent integer.

Onze voorkeur

Ons team bestaat uit gedreven teamspelers. Dat klinkt als een standaardverhaal, maar in ons innovatieve werkveld moeten we blind op elkaar en elkaars werk kunnen vertrouwen. De meeste fouten in de bouw zijn te herleiden tot meetfouten of foutieve verwerking van de meetgegevens. Met BIM en 3D scanning vertrouwen alle partijen op de bouw op onze meetdata. Deze móet dus foutloos zijn. Daarvoor moet onze onderlinge communicatie foutloos zijn.
Wij hechten erg veel waarde aan flexibiliteit, omdat ons werk nooit standaard is. We hebben de voorkeur voor mensen die ook wel eens ‘even extra gas willen geven’. De projecten waar je op ingezet wordt, zijn van zo’n kaliber dat deze flexibiliteit essentieel is. De beloning hiervoor is dat je op interessante en bekende projecten aan de slag gaat.

Arbeidsvoorwaarden

De functie kan worden ingevuld in een full-time of een part-time dienstverband. Er wordt gestart met een dienstverband van 6 maanden. Bij goed functioneren kan dit dienstverband worden verlengd of worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. We zijn een loyale werkgever en hechten veel waarde aan een lang dienstverband met onze werknemers. We bieden je graag mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in jouw vak als bouwkundig tekenaar. We vinden het belangrijk dat deze ontwikkeling zich aansluit bij jouw talent en interesses.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse in deze vacature bouwkundig tekenaar en pointcloudregistrator? Neem dan snel contact met ons op. We zijn een informele organisatie en beantwoorden jouw vragen graag. Je kunt ook een brief met jouw motivatie en CV per email sturen naar [email protected].