3D Laserscan Operator ( 24 – 32 uur)

Heb jij technisch inzicht en ben jij op zoek naar een baan met toekomst in een innovatief bedrijf in ‘s-Hertogenbosch? Vind jij het leuk om onderweg te zijn en op verschillende bijzondere locaties te werken door heel Nederland? Ben je geïnteresseerd in de wereld van 3D scanning? Dan komen wij graag in contact met jou!

Iedereen kan Laserscanoperator worden

Vooropleiding speelt geen doorslaggevende rol. Je krijgt van ons de opleiding scanoperator + VCA + hoogwerkeropleiding kado. Wel is het heel belangrijk dat je de goede mentaliteit hebt en goed kan schakelen met het team binnen kantoor én je collega-scanoperators. We vinden het heel belangrijk dat je volledig zelfstandig kan werken en je collega’s op kantoor helpt met goede meetresultaten. ‘Ontzorgen’ van je collega’s is daarbij kernbegrip. Het team van de binnendienst verwerkt jouw data en de tekenaars maken er hoogstaande 3D modellen en simulaties mee. Communicatie en nauwkeurig werken zijn daarom binnen PelserHartman essentieel.

Wat is je uitdaging als 3D Laserscan Operator?

PelserHartman is gespecialiseerd in het 3D inmeten, uittekenen en modelleren van gebouwen, objecten en installaties. Door 19 jaar ervaring, bijzondere projecten en baanbrekende innovaties zijn wij dé autoriteit op het gebied van 3D Laserscannen in Nederland.

Als 3D Laserscanoperator ben jij voornamelijk bezig met het zelfstandig inmeten van bestaande gebouwen, installaties, schepen, archeologie, objecten en terreinen op locatie met diverse soorten 3D laserscanners en andere meetapparatuur. De data wordt vervolgens op kantoor in ’s-Hertogenbosch verwerkt tot 3D modellen met specialistische laserscandatasoftware en diverse tekenpakketten, waaronder Revit.

Wanneer jij begint aan een nieuw scanproject kan je met jouw technisch en ruimtelijk inzicht, goed bepalen hoe je een gebouw of object in kaart moet brengen. De metingen die je met de 3D scanners maakt, vormen de basis voor de uitwerking van vele technische projecten. Je werkt dus nauwkeurig en controleert je eigen werk. Je bent in staat om op niveau met klanten te schakelen.

Wat wordt je geboden?

 • Er bestaat geen opleiding voor 3D laserscanning en daarom krijg je een volledige interne opleiding, ervaring is dus geen eis.
 • Salaris is afhankelijk van capaciteiten, leeftijd en ervaring (€1750 – €2700 bij 40 uur).
 • Je bent onderdeel van een gezellig en hecht team van gedreven vakspecialisten.
 • Je werkt op toffe projecten door heel Nederland (en daar buiten)! Van een museum in Groningen tot archeologische opgravingen in Maastricht. In kloosters, dierentuinen en aan de grachten van Amsterdam.
 • Successen worden gedeeld binnen de organisatie door middel van bonussen.

Wat neem je mee?

 • Een technische achtergrond (bijv. Bouwkunde of Geodesie) is wenselijk, niet noodzakelijk;
 • Je bent leergierig en je vindt het leuk om je te verdiepen in de wereld van 3D Laserscanning;
 • Je werkt gestructureerd en wijkt niet af van gestelde regels en protocollen;
 • Je bent fit en gezond, wanneer je in het veld staat maak je de nodige meters met zware apparatuur;
 • Je bent bereid om af en toe een scanproject buiten standaard werktijden uit te voeren;
 • Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je werkt immers met zeer dure apparatuur;
 • Je beschikt over een rijbewijs B en eventueel een eigen auto. Je woont in de buurt van ‘s-Hertogenbosch.
 • Je kan goed zelfstandig werken.

PelserHartman vindt het belangrijk dat je niet te ver van het kantoor woont. Dit heeft te maken met de werktijden en de reisafstanden. Onze operators starten vaak vroeg en zijn regelmatig al om 7:00 op de betreffende locatie. De laserscan operators vinden het daarom zelf prettig om dicht in de buurt te wonen.

Waar ga je werken?

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten, industrie, installaties, archeologie en boten. We meten en modelleren zelf en begeleiden bedrijven die willen starten met 3D laserscanning, tekenen met pointclouds en BIM. We zijn altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in 3D meet- en tekentechnologie, om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen. PelserHartman groeit hard en we worden binnen het (relatief nieuwe) vakgebied beschouwd als innovatieve marktleider.

Ons kantoor is gevestigd in De Gruyter Fabriek, het creatief hart van Den Bosch. De bedrijfscultuur is te omschrijven als hecht, innovatief en energiek. PelserHartman weet medewerkers te boeien en binden aan de organisatie en is altijd in beweging.