Deze vacature is inmiddels ingevuld. Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw carrière en denk je dat je iets kunt toevoegen aan ons team? Kijk bij onze actuele vacatures of stuur  een open sollicitatie.

PelserHartman 3D Measuring Solutions biedt een uitdagende Traineeship Projectleider 3D scanning aan voor een gemotiveerde afgestudeerde HBO’er- of TU’er Bouwkunde. We zoeken een persoon die het vak van 3D scanning en alle organisatie daar omheen wil leren. Je start in de praktijk en zult al snel ingezet worden op een bijzonder uitdagend project. Het is de bedoeling dat je de komende jaren doorgroeit naar een volwaardig projectleider. 

Met deze vacature bieden we je mogelijkheden om je verder te ontwikkelen op gebied van dataverwerking en data-analyse rondom 3D scanning en 3D ontwerpen. PelserHartman zorgt voor alle trainingen die nodig zijn om het vak laserscanning snel onder de knie te krijgen. We zijn een hecht, loyaal bedrijf en hebben altijd de intentie medewerkers voor lange tijd aan ons te binden.

We willen deze traineeship op korte termijn invullen en vragen je daarom snel contact op te nemen indien je interesse hebt. Contactpersoon voor deze traineeship is Joost Hartman. Voor vragen kun je hem bellen op +31 73 613 5729.

Over PelserHartman

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten, industrie, installaties, archeologie en boten. We meten en modelleren zelf en begeleiden bedrijven die willen starten met 3D laserscanning, tekenen met pointclouds en BIM. We zijn altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in 3D meet- en tekentechnologie, om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen. PelserHartman groeit hard en we worden binnen ons (relatief nieuwe) vakgebied beschouwd als innovatieve marktleider.

Functieprofiel Traineeship projectleider 3D scanning

De persoon die we zoeken heeft een afgeronde vooropleiding HBO- of TU-bouwkunde. Relevante werkervaring in 3D scanning is niet essentieel; het is belangrijker dat je goed technisch inzicht hebt en de juiste motivatie meebrengt.

Interne opleiding 3D laserscanning

Als je leergierig bent, ben je bij ons aan het juiste adres. Op ons kantoor in Den Bosch werk je binnen een team van bouwkundigen die veel weten van 3D laserscanning en 3D modelleren. Er bestaat geen formele opleiding voor ons specialisme. Je krijgt daarom een volledige interne opleiding 3D laserscanning. Daarnaast volg je een VCA-basisopleiding en hoogwerkeropleiding. Jouw kennis en veiligheid zijn voor ons en onze opdrachtgevers van essentieel belang. Nadat je het praktijkgedeelte onder de knie hebt, zullen we je begeleiden in jouw groei richting projectleider. We verwachten dat je binnen 1-3 jaar zelfstandig projecten draait. Je zult daarbij een eigen specialisme binnen ons bedrijf onder je verantwoording hebben.

Onze werkwijze

PelserHartman is een praktisch ingesteld bedrijf. We leren veel vanuit de praktijk, testen nieuwe technologie en zijn niet bang ‘in het diepe te springen’. Je zult in je traineeship Projectleider 3D scanning vrij snel op bijzondere projecten ingezet worden. Van een museum in Groningen tot een fabriek in Rusland. In kloosters, kerken en oude kastelen, in de grachten van Amsterdam of met je laarzen in de modder tussen de archeologen. In de oil & gas industry, op een groot containerschip of aan de kade in Zierikzee. Je komt overal. Bij ons werk je aan de meest uiteenlopende projecten en doe je veel ervaring op in alle soorten branches. Je reist door het hele land en zult af en toe ook over de grens werken.

3d-inmeten-open-dieze-713

Jouw werkzaamheden

De werkzaamheden in jouw traineeship Projectleider 3D scanning bestaan in eerste instantie uit het 3D inmeten van objecten en terreinen met 3D laserscanners door heel Nederland, België en Duitsland. De resultaten van de 3D laserscan worden door jou zelf op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch verwerkt tot pointclouds, 3D viewers en simulaties.

De meest voorkomende werkzaamheden zijn in de eerste fase zijn:

 • 3D scanning
 • 3D inmeten en uitzetten met total station en GPS ter ondersteuning scanwerk
 • Digitale waterpassingen en nulmetingen uitvoeren
 • Registratie scandata en maken 3D viewers op kantoor
 • Maken simulaties en eventueel 3D modellen (in de toekomst)
 • Geven van trainingen 3D scanning (in de toekomst)

We vertellen je graag tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek op ons kantoor hoe de volgende fases eruit zouden kunnen zien. We laten daarbij jouw traineeship graag aansluiten op jouw ambities en talent.

Jouw karaktereigenschappen

We werken met specialistische en dure apparatuur, zeer voorname klanten en een hecht team van specialisten. Jouw karaktereigenschappen zijn om die reden voor ons belangrijker dan je werkervaring. De precisiemetingen die je met de 3D scanners maakt, vormen de basis voor de uitwerking van vele technische projecten. Je moet daarom nauwkeurig werken en bent in staat je eigen werk goed te controleren. Het maken van fouten is menselijk, maar het is voor ons zeer belangrijk dat die fout op tijd gecorrigeerd wordt en nooit doorgestuurd wordt naar de opdrachtgever. We verwachten dat je in zulke gevallen eerlijk en oprecht handelt, zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Kortom:

 • Je wijkt niet af van regels en protocollen en bent niet eigenwijs.
 • Je bent sportief en hebt een goede motoriek (In de eerste fase van de traineeship loopt je veel en je draagt dure apparatuur).
 • Je bent normaal, representatief gekleed.
 • Je bent scherp, voorzichtig en leergierig.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar kunt ook goed in een team functioneren.
 • Je bent flexibel en bereid om af en toe een scanproject buiten standaardwerktijden uit te voeren.
 • Je bezit over goede communicatieve vaardigheden richting klanten en collega’s.

Woonplaats en werktijden

In verband met de aard van de werkzaamheden is je woonplaats op maximaal +/- een half uur rijden van ons kantoor in ’s-Hertogenbosch. Je zal een aantal keer per week op locaties door heel Nederland werken. De meeste van onze projectlocaties liggen in het midden en westen van Nederland. Jouw werkdag op locatie begint vaak om 07.30 en eindigt meestal tussen 16.00 en 17.00 uur. Dit betekent dat je op deze dagen met enige regelmaat vroeg op kantoor zal moeten zijn. Het kantoorwerk (bijvoorbeeld het registreren van scandata) kan worden uitgevoerd op normale kantoortijden.

Neem een auto mee

We vinden het belangrijk dat je in bezit bent van een auto en bereid bent deze tegen kilometervergoeding zakelijk in te zetten.

Sollicitatie

Wanneer je serieus deze functie overweegt, ontvangen wij graag jouw cv en korte motivatie op [email protected]. Bel of mail gerust met je vragen en laat niet alles van de brief afhangen. We zijn een informele organisatie met korte lijnen en horen graag direct van je wanneer je geïnteresseerd bent.

Acquisitie op basis van deze advertentie wordt niet gewaardeerd.