Als Senior Specialist bouwregelgeving / Adviseur Bouw Wet- en regelgeving help je architectenbureaus, projectontwikkelaars en aannemersbedrijven bij het voldoen van hun bouwplannen zijnde artikelen uit het Bouwbesluit. Het toetsen van bouwbesluiten (bouwplantoetsen) en het maken van berekeningen (EPC, oppervlakte, ventilatie, daglicht, milieuprestatie, transmissie) behoren tot jouw kerntaken.

Wat is je uitdaging als Senior Specialist bouwregelgeving / Adviseur Bouw Wet- en regelgeving?

Door jouw adviezen en ondersteuning worden de ontwerpen van de andere partijen beter en verloopt het vergunningsproces soepeler. Eventuele obstakels of problemen in een later stadium van een project kun jij als vroegtijdig signaleren, oplossen of voorkomen. Je bent voor veel relaties een belangrijke sparringpartner als het gaat om de regelgeving en het bedenken van praktische en goede oplossingen. Zo kan het zijn dat je de opdrachtgever ook op het vlak van energie efficiënte installaties en bouwkundige ontwerpen gaat adviseren.

Het bouwbesluit wordt als erg complex ervaren door de grote hoeveelheid bouwregels en de relatie tussen deze regels. Jij bent echter in staat je hoofd koel te houden en als ervaren specialist met jouw kennis, de opdrachtgever meer helderheid en duidelijkheid over het gebouw te geven. Je helpt de klant bij het maken van een goed ontwerp dat voldoet aan alle gestelde eisen en prestaties.

Tevens zal jij je bezighouden met:

 • Het opstellen van NEN2580 meetcertificaten op basis van inmetingen in het werk of basis van tekeningen
 • Controleren van eigen producten of die van anderen of deze voldoen aan het gevraagde kwaliteitsniveau.
 • Actief feedback geven aan de directie/eindverantwoordelijke m.b.t. technische, organisatorische en planningsvraagstukken.
 • Het maken van brandoverslag berekeningen met behulp van de software: Pintegraal
 • Verzorgen van bouwkundig tekenwerk t.b.v aanvraag omgevingsvergunning in AutoCAD

Wat maakt PelserHartman Bouwadvies uniek?

Binnen PelserHartman is er ook veel ruimte voor eigen inbreng en creatie (o.a. ontwikkelen van nieuwe producten en diensten). Zo ontwikkelde PelserHartman de EPC+ berekening; een uitgebreide versie van de energieprestatieberekening waarbij het daadwerkelijke energieverbruik van de woning wordt voorspeld.

PelserHartman Bouwadvies wil zich in de toekomst blijven innoveren en verder professionaliseren. PelserHartman is daarom naar iemand op zoek die de organisatie naar een hoger wilt gaan tillen. Je zal daarom volop de ruimte krijgen om kennis op te doen en jezelf te ontwikkelen aankomende jaren.

Binnen PelserHartman wordt er veel aandacht besteed aan de interesses van zijn medewerkers. Zo wordt er regelmatig door medewerkers geblogd, kan men deelnemen aan seminars, eigen informatiesessies voor architectenbureaus georganiseerd en en zich bezighouden met de innovatie mbt nieuwe software. Je kan dus jouw eigen weg daarin vinden, mocht jij dit leuk en interessant vinden!

Wat wordt je geboden?

In een moderne, inspirerende werkomgeving ga jij werken in een team van specialisten met een gezamenlijke passie en ambitie: bouwkunde en 3D laserscanning. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de organisatie kenmerkt zich door de korte lijnen. Heb jij iets nodig om nog beter te functioneren? Dan wordt dat geregeld!

 • Goed salaris; indicatie €2750/€3500, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Bonusregeling op basis van je prestaties
 • De mogelijkheid om (in de toekomst) aandeelhouder te worden van PH Bouwadvies
 • Je werkt samen met gedreven collega’s in een innovatieve organisatie die vooroploopt in de markt.

Door de diversiteit aan opdrachten en vraagstukken zal je werk meer dan voldoende afwisseling en uitdaging bieden. Daarnaast zijn er voor jouw mooie kansen om samen met PelserHartman vakgebied uit te bouwen.

Wat breng je mee als Senior Specialist bouwregelgeving / Adviseur Bouw Wet- en regelgeving?

Naast een opleiding Bouwkunde op minimaal HBO niveau is het belangrijk dat je goede technische kennis hebt van:

 • Autodesk AutoCAD
 • Bouw wet- en regelgeving
 • Energieoplossingen
 • Software in relatie tot NEN7120
 • NEN2580

Deze vacature is ook geschikt voor ZZP-ers (met klantenportefeuille) die op zoek zijn naar een professionaliseringsslag binnen een innovatief bedrijf.

Waar ga je werken?

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten, industrie, installaties, archeologie en boten. Ze meten en modelleren zelf en begeleiden bedrijven die willen starten met 3D laserscanning, tekenen met pointclouds en BIM. PelserHartman groeit hard en ze worden binnen het (relatief nieuwe) vakgebied beschouwd als innovatieve marktleider.

PelserHartman Bouwadvies (onderdeel van PelserHartman) is een bouwkundig advies- en ingenieursbureau gespecialiseerd in bouw wet- en regelgeving. Zij adviseren architecten, ontwerpers, vastgoedorganisaties en andere bedrijven op het gebied van het Bouwbesluit, brandveiligheid, energiezuinigheid en duurzaamheid.

Het kantoor is gevestigd in De Gruyter Fabriek, het creatief hart van Den Bosch. De bedrijfscultuur is te omschrijven als hecht, innovatief en energiek. PelserHartman weet medewerkers te boeien en binden aan de organisatie en is altijd in beweging.

Interesse?

Steamz ondersteunt PelserHartman bij het werving & selectie traject. Sollicitaties ontvangen we bij voorkeur via het sollicitatie formulier op de site van Steamz, voor meer informatie omtrent de vacature en/of organisatie kun je contact opnemen met Bas van Hout via 06-41464544 of [email protected].