Dankzij PelserHartman bezoek ik plekken waar ik anders nooit zou komen
Peter Heymans

Peter Heymans uit Herentals (België) is Senior Specialist Monitoring en 3D Scanning én zaakvoerder België bij PelserHartman. Eerder had hij zijn eigen landmeetkundig bureau waarmee hij monitoring van grote bouwprojecten als de ADNOC headquarters wolkenkrabber in Abu Dhabi voor zijn rekening nam. Sinds 2019 werkt hij voor PH Group en dat bevalt heel goed. Wat er zo “plezant” aan zijn baan is, legt onze Vlaamse collega graag uit.

Wat doe je precies voor PH Group?

“Ik heb een landmeetkundige achtergrond en in mijn dagelijkse werk houd ik mij bezig met monitoring. Op dit moment wordt het theater aan de Parade in Den Bosch bijvoorbeeld gesloopt. Dit is midden in de historische binnenstad en het is belangrijk dat de monumentale panden niet beschadigd raken door de trillingen die de sloop of het vrachtverkeer veroorzaken. Op de gevels plaats ik sensoren en met grote regelmaat meet ik of hun posities veranderen. Zo kan ik aan de bel trekken als er gevaar dreigt en kunnen we schade voorkomen.
Daarnaast scan ik gebouwen en objecten in en in België houd ik mij bezig met de volledige projecten; van offerte, via het scannen of monitoren, tot factuur.”

“Soms geef ik de klant niet letterlijk waar hij om vroeg, maar wel wat hij nodig heeft”

Peter

Kennisdeling is een kernwaarde voor PH Group; hoe zie je dat terug in de praktijk?

“Heel concreet geef ik trainingen landmeetkunde aan collega’s en klanten. Ook verzorg ik samen met Jeroen Pelser een college Centrale Maatvoering aan de BIM Avans plus opleiding. Maar indirect is het ook een belangrijk onderdeel binnen offertetrajecten. Vaak is het voor klanten onduidelijk wat ze precies nodig hebben. In het voortraject geef ik daarom graag uitleg en bedenk ik samen met ze: hoe kunnen we dit project slim aanpakken? Misschien krijgen ze dan niet letterlijk wat ze gevraagd hebben, maar wel wat ze nodig hebben. Het zit in mijn natuur om mensen te helpen, aandacht te geven en betrouwbaar te zijn. Dat kan ik kwijt in deze rol en dat wordt gelukkig geapprecieerd.”

“Het zit in mijn natuur om mensen te helpen, aandacht te geven en betrouwbaar te zijn”

Peter

Waarom werk je graag bij PH Group?

“Ik vind het fijn dat er veel afwisseling is. Ik werk op kantoor, maar kom ook geregeld buiten. Vanmorgen heb ik bijvoorbeeld een oude brouwerij ingescand. Het is echt tof om in dit soort monumentale panden te komen die voor anderen niet toegankelijk zijn. PelserHartman maakt dat mogelijk.

Verder werkt de platte organisatiestructuur goed voor mij. Toen ik een aantal jaar geleden besloot om te stoppen als directeur van een landmeetkundig bureau, vreesde ik dat het moeilijk zou zijn om weer als medewerker zonder eindzeggenschap te werken. Ik kende PelserHartman al en dacht: Jeroen en Joost zijn de enigen die ik me zou kunnen voorstellen om als directeuren boven me te kunnen hebben. En dat is waar gebleken, binnen PelserHartman krijg ik veel ruimte om zelfstandig te werk te gaan en verantwoordelijkheid te nemen, maar ik word wel op de juiste manier ondersteund. Ik voel me hier als een vis in het water.”

Een dag uit de agenda van Peter

7.00 9.00

Thuis vertrekken naar een schoolgebouw in Brussel.

9.00 – 11.00

Controleren of de meetpunten die ik heb geplaatst veranderd zijn, ofwel: of het gebouw bewogen is sinds de vorige keer dat ik er was.

11.00 – 13.00

Mijn werk bij het schoolgebouw is af. Ik stap in de auto naar Den Bosch.

13.00 – 14.00

Overleg op bouwplaats bij het Theater aan de Parade met de project directeur van de gemeente, de aannemer en een veiligheidscontroleur. We bespreken eerdere meetresultaten en de ontwikkeling van de permanente trilling meting. Ik geef advies.

14.00 – 17.00

Ik ga naar kantoor om de meetresultaten die ik vanmorgen in Brussel heb geregistreerd te verwerken.

17.00

Het is vrijdag dus er wordt een plateau pintjes gehaald die we gezellig op kantoor opdrinken. Buiten corona-tijd zijn er op vrijdag altijd veel mensen op kantoor, het is plezant om zo samen het weekend in te luiden.

Word jij de nieuwe collega van Peter?

Voor PH Group zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s! Bekijk hier de huidige vacatures. Kom jij ons mooie team versterken?

Meer weten over het werk van Peter?

Lees hier over zijn monitoring project van de Parade in Den Bosch.