Als 3D scanspecialist werk je zowel binnen als buiten!

Beschik jij over ruimtelijk inzicht, heb je nieuwe software snel onder de knie en zou jij je graag verdiepen in de wereld van 3D Laserscanning? Vind je het een uitdaging om met diverse soorten meetapparatuur aan de slag te gaan en om de data die daaruit voortkomt uit te werken? En lijkt het je tof om zelfstandig van A t/m Z objecten in kaart te brengen op verschillende (inter)nationale locaties? Dan heeft PelserHartman een leuke job voor je: 3D Laserscanspecialist!

PelserHartman is gespecialiseerd in het 3D inmeten, uittekenen en modelleren van gebouwen, objecten en installaties. Door ruim 20 jaar ervaring, baanbrekende innovaties en bijzondere projecten waaronder bijvoorbeeld het Binnenhof in Den Haag zijn zij dé autoriteit op het gebied van 3D Laserscannen in Nederland.

Wat is jouw uitdaging als 3D Laserscanspecialist?

Als 3D scanspecialist zul je op plekken aan de slag gaan waar je anders misschien niet zo snel zou komen! Na een interne opleiding ga je zelfstandig bezig met het inmeten van bestaande gebouwen, installaties, schepen, archeologie, objecten en terreinen. Dit doe je op locatie met diverse soorten 3D laserscanners en andere meetapparatuur. De metingen die je met de 3D scanners maakt, vormen de basis voor de uitwerking van vele technische projecten. Je werkt dus nauwkeurig en controleert je eigen werk.

3D laserscanning en foto opnamen industriële plant

Naast het maken van een goed scanplan voordat je begint met het 3D scannen op locatie, bestaan je werkzaamheden uit het verwerken van 3D laserscandata tot een 3D model van miljoenen meetpunten; de geregistreerde pointcloud. De pointcloud wordt vervolgens aangeleverd aan opdrachtgevers of aan collega’s die op basis van de pointcloud een 2D tekening of 3D model maken. Je verwerkt ook zelf de pointclouds tot 3D viewers, orthofoto’s en deformatiekaarten. Dit wordt je geleerd met behulp van specialistische laserscandatasoftware (Leica Cyclone).

Wat heeft PelserHartman jou zoal te bieden?

Naast volop uitdaging en afwisseling biedt PelserHartman jouw een baan met doorgroeimogelijkheden die je deels zelf kunt bepalen. We starten met een volledige interne opleiding. Er bestaat namelijk geen ‘officiële opleiding’ voor 3D laserscanning. Deze opleiding krijg je cadeau van PelserHartman! Zodra je de fijne kneepjes van het 3D laserscanning-vak onder de knie hebt, kan je zelfstandig op pad naar gave locaties. Wil je daarna verder leren om zelf je eigen projecten te managen? Dat kan! PelserHartman motiveert mensen zoveel mogelijk om hun eigen projecten volledig zelfstandig te organiseren.

3D laserscanning locatie Binnenhof Den Haag

Daarnaast:

  • een goed salaris; €2600 – €3500 op basis van 40 uur;
  • een toffe uitdaging van 32 of 40 uur binnen een leuk en innovatief bedrijf;
  • bijzondere projecten door heel Nederland & België (en daarbuiten): van een museum in Groningen tot archeologische opgravingen in Maastricht, in kloosters, dierentuinen en aan de grachten van Amsterdam;
  • een unieke combinatie van veld- (scannen) en kantoorwerk (voorbereiding en uitwerking);
  • gedegen inwerktraject en interne op leiding;
  • een hecht en gezellig team van gedreven vakspecialisten, ieder met zijn of haar eigen passie en specialiteit;
  • je start je dag vanuit je mooie werkplek bij De Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch;
  • diverse gezellige borrels, BBQ’s en andere activiteiten met het team!

Doorgroeien?

Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en zou je graag projecten van A (intake met de klant) tot Z (oplevering, evaluatie en facturatie) oppakken en afronden? Dan zijn er mogelijkheden om al snel door te groeien naar de rol van projectleider. Omdat PelserHartman ook andere mensen leert meten en scannen, is er ook altijd behoefte aan trainers. Het is dus ook mogelijk om je takenpakket hiermee uit te breiden en laserscaninstructeur te worden.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig aangelegd en vindt het een uitdaging je te verdiepen in de wereld van 3D Laserscanning als 3D laserscanspecialist. Mocht je affiniteit hebben met bouwkunde en/of ervaring hebben met een CAD pakket zou dat fijn zijn, dan pik je het een stuk sneller op.

Structuur is iets dat jij van nature weet aan te brengen en je bent in staat binnen gestelde regels en protocollen te bewegen. De apparatuur waarmee je werkt is kostbaar, maar daar weet jij goed en verantwoordelijk mee om te gaan.

Hebben klanten vragen, dan sta je ze graag te woord en zorg je er eventueel voor dat ze bij de juiste collega’s in de organisatie van PelserHartman terecht komen.

Naast ruimtelijk inzicht is werkervaring m.b.t. meten dus niet nodig, maar ben je wel fit en gezond. Want als je op locatie werkzaam bent maak je de nodige meters met apparatuur en materieel. Omdat de projecten overal in Nederland zijn, komt het regelmatig voor dat je – op je de scandagen – werkt buiten de reguliere kantoortijden. We vinden het belangrijk dat je in de regio van Den Bosch woont zodat je vroeg kan starten om bijvoorbeeld de files voor te zijn als je naar Amsterdam rijdt. Uiteraard staat daar iets tegenover en kun je als je vroeg bent gestart ook weer eerder naar huis ;).

Waar ga je werken als 3D laserscanspecialist?

PelserHartman is gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten, industrie, installaties, archeologie en boten. Ze meten en modelleren zelf en begeleiden bedrijven die willen starten met 3D laserscanning, tekenen met pointclouds en BIM.

Kantoor PelserHartman ‘s-Hertogenbosch in tijden zonder Corona…

Om opdrachtgevers nog beter te kunnen helpen, is PelserHartman altijd op zoek naar de nieuwste innovaties in 3D meet- en tekentechnologie. Ze groeien hard en worden binnen het (relatief nieuwe) vakgebied beschouwd als innovatieve marktleider.

Het kantoor is gevestigd in De Gruyter Fabriek, het creatief hart van Den Bosch. De bedrijfscultuur van PH Group is hecht, innovatief en energiek.

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Steamz ondersteunt PelserHartman bij het werving & selectie traject. Een geschikte (3D laserscanspecialist) kandidaat komt direct in dienst bij PelserHartman. Sollicitaties gaan bij voorkeur via de sollicitatiebutton op de vacaturepagina van Steamz. Voor vragen over de vacature en/of organisatie kun je terecht bij Bas van Hout via 0641464544 of [email protected].

Links; Bas van Hout, rechts; Jeroen Pelser